U bent hier: Dienstverlening en werk » Zorgnetwerk en vrijwilligerspunt Zorg en Welzijn Zwevegem

Zorgnetwerk en vrijwilligerspunt Zorg en Welzijn ZwevegemWhat’s in a name:

Een Zorgnetwerk is een samenwerking tussen het lokaal bestuur, een lokale ploeg vrijwilligers, lokale diensten, verenigingen en sleutelfiguren. Het Zorgnetwerk biedt ondersteuning aan ouderen en hulpbehoevenden via kleine aanvullende hulp. Met deze aanvullende hulp speelt het zorgnetwerk in op noden waar nog geen of onvoldoende antwoord voor is.

Daarnaast informeren we mensen over hun sociale grondrechten én geven informatie over bestaande hulp- en dienstverlening. Een zorgnetwerk neemt ook een signaalfunctie op: het zoekt niet enkel naar oplossingen voor individuele noden, maar kaart leemtes in de dienstverlening aan bij beleid en diensten.

In een eerste fase zal het Zorgnetwerk zich richten op ouderen en hulpbehoevenden. In een latere fase wordt deze doelgroep verder uitgebreid.

 

Wat doen we:

Het Zorgnetwerk biedt twee verschillende soorten dienstverlening aan. Enerzijds een gratis dienstverlening die bestaat uit kleine hulp in en om het huis of een regelmatig bezoekje. Een vrijwilliger springt dan af en toe binnen om een babbeltje te slaan en een luisterend oor te bieden.

Naast de gratis dienstverlening voorziet het Zorgnetwerk ook een vervoers- en boodschappendienst tegen kilometervergoeding. Een vrijwilliger brengt de gebruiker dan naar de dokter, een vriend of een activiteit of doet samen met de gebruiker een boodschap (bakker, apotheker of supermarkt).

 

Partners:

Gemeente en OCMW Zwevegem
Groep UBUNTU
Met steun van de Koning Boudewijnstichting en De Nationale Loterij

<< Terug naar overzichtMedewerkers aan dit project

Charlotte Dheedene

Functie :  Opbouwwerker
Telefoon :  051 24 29 28
GSM :  0487 70 08 97
Email :  charlotte.dheedene@samenlevingsopbouw.be
moet in dit geval niet ingevuld worden

blijf op de hoogte

Bestel hier

Project in de kijker

Energiearmoede in de Westhoek

Meer power voor een sociaal energiebeleid

E-publicatie bundelt 5 jaar werken aan energiearmoede in de Westhoek. Resultaten, hints voor aanpak en beleidsaanbevelingen.

Lees verder