U bent hier: Nieuws » ‘Toetnoasteki!’, een parel van een kortfilm

terug naar overzicht

‘Toetnoasteki!’, een parel van een kortfilm

thumbnail

De Vuurtorenwijk (in de volksmond "den opex") is een buurt in volle transitie. We vinden er nog de authentieke vissersfamilies maar ondertussen wonen er ook talrijke nieuwkomers en jonge gezinnen en rijzen er tegelijk hoge residentiële woontorens op langs de kade.

Die veranderingen in de woonwijk en de verhalen en opvattingen van de bewoners vormen de basis voor de film ‘Toetnoasteki’.

"De Opex is een wijk in verandering. Steeds meer cafés en winkels verdwijnen en ook de krantenwinkel van Jef sluit binnenkort zijn deuren. Dit tot groot ongenoegen van de vaste klanten. Tegelijkertijd zijn er de laatste jaren ook veel nieuwkomers in de wijk komen wonen en ook daar hebben veel inwoners het moeilijk mee. Eén van die nieuwkomers is Zozan, een Syrische vrouw die als poetsvrouw werkt in de winkel van Jef..."

Het resultaat is een pareltje van een film, waarin zonder gemoraliseer en met gepaste humor de hedendaagse samenlevingsproblemen in den Opex worden aangekaart. De film zal je niet onberoerd laten en weet empathie op te brengen voor de personages.  Je vertrekt uit de filmzaal met een glimlach op je gezicht.

Door de sterke promotie van stad Oostende zagen al 1500 mensen de film op de laatste dag van het filmfestival.  De film zal in heel Vlaanderen toeren.

Na 'Take good care of my baby' in 2017 over wijk De Nieuwe Stad, dus terug  een sterk staaltje van sociaal artistieke samenwerking tussen klein Verhaal, regisseur Nicolas Daenens en co-scenariste An De Gruyter.

Bekijk een fragment over de première op Focus

terug naar overzicht
moet in dit geval niet ingevuld worden

op de hoogteBlijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuwtjes

Schrijf je in

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon tussen kwetsbare gezinnen, welzijnsorganisaties en de school.

Lees verder