U bent hier: Nieuws » 100 jaar sociaal wonen

Nieuws over Samenlevingsopbouw W-VL

terug naar overzicht

100 jaar sociaal wonen

thumbnail

In 1919 werd de ‘Nationale Maatschappij voor Goedkope Woning en Woonvertrekken’ opgericht, en dat mag gevierd worden. Daarom organiseren de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW), de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH) en 40 sociale huisvestingsmaatschappijen op zondag 13 oktober de Sociaal Wonendag. Die dag zetten ze hun deuren en werven open en nodigen ze heel Vlaanderen uit om “supersociaal” te komen doen.

In West-Vlaanderen kan je een verscheidenheid aan woonprojecten bezoeken in Wevelgem, Zwevegem, Menen, Kortrijk, Waregem en Brugge.

In Brugge krijg je een rondleiding in de voormalige site van het militair hospitaal en stelt Vivendo er z’n toekomstig woonproject voor. Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen is er ook met een stand die de goede samenwerking met Vivendo in het kader van huurdersparticipatie onderstreept.

https://sociaalwonendag.be/

terug naar overzicht
moet in dit geval niet ingevuld worden

blijf op de hoogte

Bestel hier

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon die vanuit lokaal sociaal beleid een brug vormt tussen kinderen en gezinnen, hulp- en dienstverleningsaanbod en de school.  Op die manier worden grondrechten gerealiseerd en ontwikkelingskansen van kinderen geoptimaliseerd. 

Lees verder