U bent hier: Nieuws » Voedselhulp is nodig, structurele maatregelen ook

terug naar overzicht

Voedselhulp is nodig, structurele maatregelen ook

thumbnail

De coronacrisis strooit roet in het eten van voedselbedelingen. Sommige voedselbanken moesten sluiten, vrijwilligers blijven thuis en door hamstergedrag zijn er in supermarkten veel minder overschotten. Op sommige plekken zijn de noden daardoor enorm.

 

 

 

Samenlevingsopbouw coördineert voedselbedeling in Brussel

In Brussel bijvoorbeeld hebben tal van mensen die het sowieso al moeilijk hadden om te overleven honger. Honderden mensen hebben dringend voedselhulp nodig. Samenlevingsopbouw Brussel en Cultureghem sloegen de handen in elkaar en organiseren tijdelijke voedselinzameling en -verdeling.

Structurele maatregelen nodig

Ook op andere plekken zetten we volop in op voedselbedeling. We willen benadrukken dat dit noodhulp is, levensreddende hulp dus, zeker in tijden van crisis. Maar het is onaanvaardbaar en mensonwaardig dat in een rijk land als het onze mensen voedselhulp nodig hebben om te overleven. We moeten dus blijven inzetten op structurele maatregelen die van ieders recht op een menswaardig leven realiteit maken. Zo moeten uitkeringen hoog genoeg zijn en moeten we blijven investeren in sociale zekerheid. Lees ons standpunt op Knack.be, samen met SAM, steunpunt voor Mens en Samenleving.

terug naar overzicht
moet in dit geval niet ingevuld worden

op de hoogteBlijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuwtjes

Schrijf je in

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon tussen kwetsbare gezinnen, welzijnsorganisaties en de school.

Lees verder