U bent hier: Nieuws » 300 lentepakketten voor jong en oud

terug naar overzicht

300 lentepakketten voor jong en oud

thumbnail

 

Onze opbouwwerkers konden tijdens de lockdown niet op de vertrouwde manier contact leggen met de deelnemers in hun projecten. Ze moesten overschakelen naar telefoon en chatgesprekken. Nu menselijk contact weer iets meer toegelaten wordt, gaan onze medewerkers met veel enthousiasme terug langs bij de mensen, mits de fysieke afstand en de hygiënemaatregelen te respecteren.

Een ‘oe-ist?’-, wandel- of stoepgesprek houden is zoveel aangenamer als je ook iets ter ondersteuning kunt afgeven aan mensen in moeilijkheden.

 

 

 

 

 Jan WielockxOpbouwwerker Jan Wielockx coördineert de actie:

“We gingen op zoek naar financiële middelen om een gevarieerd pakket aan de mensen te geven.  Een zogenaamd lentepakket ter opfleuring van de dagen in quarantaine. Dankzij de steun van het Streekfonds en Zonta Club Damme kunnen we verspreid over West-Vlaanderen 300 pakketjes uitdelen. De pakketten bestaan uit hygiënisch materiaal (handzeep, mondmaskers), fruit en vrijetijdsartikelen (magazines, kleurpotloden, speelgoed, denksportboekjes etc.).  We dachten bij de samenstelling niet enkel aan de kinderen, maar ook aan de ouders die zoeken naar zinvolle tijdsbesteding en nood hebben aan wat ontspanning. ”

Momenteel is Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen nog volop bezig met het samenstellen en verdelen van de pakketten over de verschillende gemeenten. Vanaf 25 mei worden de pakketten aan huis gebracht. 

Enkele foto's van de actie.

lentepakket 

pakket miekepakket aan huis

  

terug naar overzicht
moet in dit geval niet ingevuld worden

op de hoogteBlijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuwtjes

Schrijf je in

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon tussen kwetsbare gezinnen, welzijnsorganisaties en de school.

Lees verder