U bent hier: Nieuws » Pretpakketten bezorgen Oostendse families spelplezier

terug naar overzicht

Pretpakketten bezorgen Oostendse families spelplezier

thumbnail

Opbouwwerker Katrien en stagiair Marisa bezorgen ieder gezin van de Familiesalons een pakket met spel-, knutsel- en ander vrijetijdsmateriaal dat de ontwikkeling van de kinderen bevordert. Dat komt goed van pas nu de kinderen met de "paaspauze" een week langer thuis zijn! 

 

Spelplezier voor 1245 kinderen

Katrien en Marisa zijn op ronde in de Oostendse wijken Vuurtorenwijk, Stene en Westerkwartier om 57 pretpakketten aan huis te brengen bij de gezinnen van De Familiesalons. Dit zijn pakketten per leeftijdsgroep die materiaal bevatten waar ouder en kind samen mee aan de slag kunnen. Huis van het Kind Oostende nam het initiatief. Elk gezin uit Oostende met kinderen onder de 12 jaar kon inschrijven voor dit gratis aanbod. En met succes! In de vakantie zullen hiermee 1245 kinderen extra geprikkeld worden.

 

Rupsje-nooit-genoeg

pretpakket inhoudDe doos bevat knutsel- en beweegactiviteiten, doe-opdrachtjes en spelletjes in het teken van de lente. Rode draad is het verhaal van Rupsje-Nooit-Genoeg. Alle activiteiten stimuleren de ontwikkeling van het kind.
 

 

 

 

Opbouwwerker Katrien:

“Nu de groepsactiviteiten niet kunnen doorgaan, is dit een ideale manier om nog eens bij al onze deelnemers langs te gaan, een oe-ist-gesprek te voeren en hen een leuke oppepper te bezorgen.”

Mama:

“Mijn twee kinderen en m’n kleinkind waren blij verrast dat er zoveel in de doos zat. Er zit genoeg variatie in, waardoor iedereen er wel iets in ontdekt wat hem of haar aanspreekt. En ik kan met hen meedoen, wat het extra leuk maakt. ”

logo pretpakket


terug naar overzicht
moet in dit geval niet ingevuld worden

op de hoogteBlijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuwtjes

Schrijf je in

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon tussen kwetsbare gezinnen, welzijnsorganisaties en de school.

Lees verder