U bent hier: Nieuws » Deurhangers, wimpels en kaartjes kleuren de Week van Verbondenheid

terug naar overzicht

Deurhangers, wimpels en kaartjes kleuren de Week van Verbondenheid

thumbnail

De coronamaatregelen hadden ook dit jaar gevolgen voor de Week van Verbondenheid. Met velen samen aan de 'Langste Eettafel' schuiven zat er jammer genoeg nog niet in. Niet getreurd, onze opbouwwerkers bedachten alternatieven!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Versierde ramen in Moorslede

Lindversierde ramen moorsledee van de Woestyne: Moorslede is een pilootgemeente in ons project ‘zorgzame buurten: minder mazen, meer net’. Logisch dus dat de gemeente de week van verbondenheid aangrijpt om ontmoeting te stimuleren tussen de bewoners. En wij helpen hen daar graag bij. Zo riepen we bewoners en voorzieningen op om hun raam zo mooi mogelijk te versieren tegen 28 mei, de start van de week van verbondenheid.   Tijdens de week van verbondenheid konden de bewoners dan een wandeling maken in de buurt, elkaars versierde ramen bewonderen en een praatje maken met elkaar. Ook onze vrijwilligers, de zorgzame buren, organiseerden kleinschalige activiteiten, zoals bv. een aperomomentje, voor de buren in de straat.

 

 

Burenmoment in ’ t Vogelnest in Brugge

burenmoment st.-michiels

Veerle Verslype:  Samen met sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo organiseerden wij woensdagnamiddag 2 juni een burenmoment voor de bewoners van de appartementsgebouwen Nachtegaal en Leeuwerik in Sint-Michiels Brugge. De bewoners zochten op deze snikhete dag de schaduw op en babbelden met elkaar bij een kopje koffie en een koekje. Een ideaal moment voor ons om de bewoners beter te leren kennen en hen op de hoogte te brengen van onze verdere plannen met de leegstaande conciërgewoning. We hopen na de zomer bewoners te kunnen ontvangen in ontmoetingsruimte 't Vogelnest. Tweewekelijks zullen ze er hun jetons kunnen kopen voor de gedeelde wasmachines en maandelijks zal er een verbindende activiteit georganiseerd worden.


 

Kaartjes tegen eenzaamheid in Oudenburg

week van verbondenheid 2021 

Corrie de Ruijter: Op maandag gingen we op pad naar twee wijken van sociale huisvestingmaatschappij WoonWel. We speelden postbode door de bewoners de mogelijkheid te geven om een postkaartje via ons te versturen naar iemand anders in de wijk. Door dit kaartje, dat ontworpen is door collega Rubie, aan iemand in de wijk te bezorgen wilden we de onderlinge verbondenheid versterken. Daarnaast kregen alle huurders in die wijken een deurhanger met een boodschap en een zakje met koekjes die ze kunnen delen met een knuffelcontact, of als gezin om een moment stil te staan bij de strijd tegen eenzaamheid.

 


Sla een praatje in ons gezellig straatje in Harelbeke

burenmoment HarelbekeKatrien Lagae:

Onze deelnemers van het naaiatelier knipten en naaiden heel wat vlaggetjes. Die vlaggetjes hingen we op verschillende plaatsen in Harelbeke: op het marktplein, bij de bankjes van het Paretteplein, aan de Vrijdomkaai, in ’t Ooste, ...

Op die manier bouwden we aan de langste feestslinger.  Op maandag 31 mei organiseerden we een ontmoeting, rekening houdende met de geldende coronamaatregelen. We richtten op de pleintjes op de hoek van de Noordstraat & Forestierstraat een gezellig praathoek in en nodigden alle buurtbewoners uit. Het werd een klein, maar fijn burenmomentje!

 


Gouden Picknick in Roeselare

gouden picknick roeselare

Lieze Pareit: 

Wat de apotheose van de Week van Verbondenheid had moeten worden, is jammer genoeg letterlijk in het water gevallen. Door het onweer waren we genoodzaakt de ‘gouden picknick’ in Roeselare af te lassen, met spijt in het hart. Ingeschrevenen werden verwittigd en konden hun slaatje, quiche en ander lekkers komen ophalen in RSL op Post.
Het is het 5e jaar op rij dat we met verschillende organisaties in Roeselare de handen in elkaar slaan. Deze keer verspreidden we deurhangers met een boodschap in de buurt van RSL Op Post. Naast de voorbedrukte deurhangers waren er ook gouden exemplaren! De personen die een gouden deurhanger aan hun voordeur troffen, konden zich inschrijven voor de bubbelpicknick op vrijdagavond in het Geitepark. De uitverkorenen zouden aangevuld worden met deelnemers van LOI, Praatwijzer, RSL Op POST en de Kom-Af. Op die manier brachten we inwoners van Roeselare met verschillende achtergrond bij elkaar. We keken echt uit naar de picknick. Er waren veel inschrijvingen. We namen alle voorzorgen om het coronaproof te organiseren in 4 bubbels van telkens 10 personen. Het Belgische weer stak er echter een stokje voor. Ondanks deze domper blijft onze oproep intact: om elkaar niet los te laten en te laten zien dat we er voor elkaar zijn, hoe dan ook. En het idee van die gouden picknick, nemen we mee naar volgend jaar!”

 

terug naar overzicht
moet in dit geval niet ingevuld worden

op de hoogteBlijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuwtjes

Schrijf je in

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon tussen kwetsbare gezinnen, welzijnsorganisaties en de school.

Lees verder