U bent hier: Nieuws » Goede praktijken uitwisselen met de Noorderburen

terug naar overzicht

Goede praktijken uitwisselen met de Noorderburen

thumbnail

In februari 2021 stuurde Stefan Erich uit Arnhem ons een e-mail. Hij had een artikel gelezen over de aanpak van energiearmoede in Vlaanderen en was zo bij Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen en het project Papillon terechtgekomen.

 

 

Stefan is betrokken bij ‘DeBlauweWijkEconomie’ in het Spijkerkwartier in Arnhem. Daar creëren ze samen met de bewoners een duurzame woon-, werk- en leefomgeving met meer welzijn, verbondenheid en oog voor de natuur.

 

Zij leren van ons…

Zij vonden ons Papillon-project, onze aanpak van de renovatie van de private huurmarkt en het project Buurzame Stroom van onze collega’s uit Gent, heel erg inspirerend.

 

…En wij van hen

Wij vonden hun aanpak rond participatie, werkbaar werk creëren in de wijk en samen werken aan een duurzame en leefbare wijk inspirerend. Dus beslisten we om de koppen bij elkaar te steken op Zoom!

 

Wordt vervolgd

Intussen zijn ze in het Spijkerkwartier al volop hun verhuur van huishoudtoestellen aan kwetsbare bewoners aan het voorbereiden. Wij kunnen nu al leren van hun inzichten voor de uitbreiding van ons Papillon-project in Vlaanderen (en straks heel België!).

Binnenkort starten we in Oostende met een kleinschalig experiment waarbij kwetsbare werkzoekenden uit de wijk in een arbeidstraject stappen waarbij ze noodzakelijke diensten (bv. hulp bij verhuizen, bakfietsvervoer, …) leveren aan andere wijkbewoners. 

In het najaar hopen we dan ook fysiek op werkbezoek te kunnen gaan om inspiratie op te doen, te leren en uit te wisselen over Werkbaar Werk in het Spijkerkwartier in Arnhem!

 

Tekening: ©️Jan Selen

spijkerkwartier Arnhem

terug naar overzicht
moet in dit geval niet ingevuld worden

op de hoogteBlijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuwtjes

Schrijf je in

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon tussen kwetsbare gezinnen, welzijnsorganisaties en de school.

Lees verder