U bent hier: Nieuws » Buitengewone vrijwilligers in de digipunten

terug naar overzicht

Buitengewone vrijwilligers in de digipunten

thumbnail

Op 6 september begint de Week van de Geletterdheid. Het thema voor 2021 is e-inclusie. Dit is niet verwonderlijk gezien de digitale ongelijkheid tijdens de coronacrisis zichtbaarder werd dan ooit tevoren.

 

Sabien Lahaye-Battheu (Gedeputeerde provincie West-Vlaanderen), A. Top (burgemeester stad Harelbeke), L. Callewaert (schepen stad Harelbeke), G. Coppé (schepen stad Roeselare) en B. Wenes (OCMW voorzitter Stad Roeselare) dragen hun steentje bij en engageerden zich om een middag mee te draaien als vrijwilliger in een digipunt.


Digipunt in Roeselare en Harelbeke

Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen startte in samenwerking met enkele lokale partners een digipunt in Roeselare en Harelbeke. In een digipunt kunnen inwoners gratis terecht met hun digitale vragen. Er zijn computers, er is internet en gratis ondersteuning. Sinds 26 augustus kunnen inwoners in Roeselare ook terecht om te studeren, huiswerk te maken en voor andere (digitale) leervragen.

 

Bekijk de reportage van WTV/Focus over het digipunt in Harelbeke


Samenlevingsopbouw en e-inclusie

Alice Vandeputte, opbouwwerker e-inclusie:

“Het digitale verhaal zit vervat doorheen al onze projecten. Daarom bekijken we de mogelijkheden om op basis van de noden en signalen die we opvangen laagdrempelige initiatieven op te starten die digitale uitsluiting tegen gaan in samenwerking met lokale partners. We willen het warm water niet heruitvinden. Als dergelijke initiatieven al bestaan willen we kijken hoe we de toeleiding kunnen verhogen. Daarnaast blijven we overheden en organisaties aansporen om naast een toegankelijk digitaal aanbod ook goede telefonische of fysieke alternatieven van dienstverlening te voorzien. Die zullen nodig blijven voor mensen die niet meekunnen met de digitale snelheidstrein."

 

Word jij ook vrijwilliger?

Het digipunt dankt zijn bestaan en succes ook aan zijn vrijwilligers. Nieuwe kandidaten zijn altijd welkom. Kan je zelf goed overweg met computer, smartphone of tablet en wil je mensen digitale vaardigheden bijbrengen? Neem gerust contact op met het digipunt. Alle hulp is meer dan welkom.

terug naar overzicht
moet in dit geval niet ingevuld worden

op de hoogteBlijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuwtjes

Schrijf je in

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon tussen kwetsbare gezinnen, welzijnsorganisaties en de school.

Lees verder

Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen vzw
Katelijnestraat 27B 8000 Brugge

Maatschappelijke zetel: Torhoutsesteenweg 100A 8200 Brugge
Ondernemingsnummer BE0429.735.932 – RPR Brugge

tel: 050 39 37 71
e-mail: info.west-vlaanderen@samenlevingsopbouw.be

Lees de privacyverklaring van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen

Volg ons op  en