U bent hier: Nieuws » 17 oktober: Hoor ik erbij?

terug naar overzicht

17 oktober: Hoor ik erbij?

thumbnail

17 oktober is de internationale dag tegen extreme armoede & uitsluiting.  Een dag om traditioneel aandacht te vragen voor wat leven in armoede precies betekent. Dit jaar is het thema: participatie. De Oostendse werkgroep 17 oktober zet stadsbreed een affichecampagne op touw.  Ook in Roeselare slaan tien organisaties, waaronder Samenlevingsopbouw, de handen in elkaar voor de organisatie van een belevingscafé 't Verzetje op het stationsplein. De Dag van Verzet tegen Armoede gaat zondag zeker niet onopgemerkt voorbij.

 

 


Portretten en getuigenissen van 15 Oostendenaars

17 oktober Oostende

De Oostendse kunstenares Griet Cornille maakte van 15 Oostendenaars die in armoede leven een portret. Hun gezichten zijn onherkenbaar blanco en vermelden een citaat dat verwijst naar de situatie waarin ze zich bevinden en hoe de persoon kijkt naar participatie aan de samenleving. Via de QR-code op de affiche kom je op de website waar de getuigenissen in hun geheel te lezen zijn. Scannen dus!  Of ga op uitstap naar Oostende en bezichtig dit weekend alle portretten.  Op de site vind je een kaart met alle locaties.  Geniet van de wandeling, de kunstwerken en de verhalen die erachter schuilen.

Belevingscafé ‘t Verzetje in Roeselare schenkt aandacht aan toegankelijke en betaalbare vrije tijd

belevingscafé 't Verzetje


Zondag 17 oktober 2021 organiseren 10 organisaties, waaronder Samenlevingsopbouw, het belevingscafé ‘t Verzetje. Op het terras aan het stationsplein genieten bezoekers van ontmoeting bij een stukje taart, botsen ze op drempels en krijgen ze informatie over hoe vrije tijd toegankelijker kan. De organisatoren presenteren er ook hun speerpunten die een positieve impact hebben op vrijetijdsbesteding van mensen in kwetsbare situaties.

terug naar overzicht
moet in dit geval niet ingevuld worden

op de hoogteBlijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuwtjes

Schrijf je in

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon tussen kwetsbare gezinnen, welzijnsorganisaties en de school.

Lees verder

Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen vzw
Katelijnestraat 27B 8000 Brugge

Maatschappelijke zetel: Torhoutsesteenweg 100A 8200 Brugge
Ondernemingsnummer BE0429.735.932 – RPR Brugge

tel: 050 39 37 71
e-mail: info.west-vlaanderen@samenlevingsopbouw.be

Lees de privacyverklaring van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen

Volg ons op  en