U bent hier: Over ons » Ons doel

ons doel

Iedereen heeft recht op een menswaardig bestaan. Dat betekent goed onderwijs, een kwaliteitsvolle job, een gezonde en betaalbare woning, toegankelijke gezondheidszorg, toegang tot dienstverlening, een behoorlijk inkomen…  Dit zou in een welvarende regio als Vlaanderen vanzelfsprekend moeten zijn. Jammer genoeg is dit voor een grote groep mensen niet zo. Voor Samenlevingsopbouw is de stem van deze groep mensen uitermate belangrijk. Hoe zij problemen ervaren is vertrekpunt voor ons werk. We versterken hun stem en ondersteunen hen. We laten hen opnieuw geloven in eigen kunnen.
Samenlevingsopbouw beschikt over expertise en een groep van 27 gemotiveerde medewerkers. Met ons werk willen we blijvende en tastbare verandering brengen in het leven van mensen die aan de kantlijn van onze samenleving dreigen te blijven staan. Hierbij sturen we steeds aan op samenwerking met partnerorganisaties en met het (lokaal) beleid.

Tot vandaag werkte Samenlevingsopbouw reeds in 4 op 5 van de West-Vlaamse gemeenten aan één of meerdere initiatieven. Onze medewerkers zwermen uit in de ganse provincie waar ze betrokken groepen opzoeken in hun woonplek. We werken zowel in de stad als op het platteland.

We sleutelen aan wetten en structuren die sociale uitsluiting in de hand werken. En we werken aan solidariteit.

Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen vormt samen met 7 andere regionale instituten en met het Vlaamse ondersteuningsinstituut de sector Samenlevingsopbouw.
Via de portaalsite  ontdek je waar Samenlevingsopbouw buiten onze provincie nog actief is.

moet in dit geval niet ingevuld worden

op de hoogteBlijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuwtjes

Schrijf je in

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon tussen kwetsbare gezinnen, welzijnsorganisaties en de school.

Lees verder