U bent hier: Dienstverlening en werk » Zorgnetwerk en vrijwilligerspunt Zorg en Welzijn Zwevegem

Zorgnetwerk en vrijwilligerspunt Zorg en Welzijn ZwevegemEen Zorgnetwerk is een samenwerking tussen het lokaal bestuur, een lokale ploeg vrijwilligers, lokale diensten, verenigingen en sleutelfiguren. Het Zorgnetwerk biedt ondersteuning aan ouderen en hulpbehoevenden via kleine aanvullende hulp. Met deze aanvullende hulp speelt het zorgnetwerk in op noden waar nog geen of onvoldoende antwoord voor is. Daarnaast informeren we mensen over hun sociale grondrechten én geven informatie over bestaande hulp- en dienstverlening. Een zorgnetwerk neemt ook een signaalfunctie op: het zoekt niet enkel naar oplossingen voor individuele noden, maar kaart leemtes in de dienstverlening aan bij beleid en diensten.”

In Zwevegem staat Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen in voor de projectontwikkeling van het zorgnetwerk naar senioren en hulpbehoevenden, mensen in armoede, mensen met een beperking en mensen met een psychische problematiek.  Daarnaast wordt ook toegewerkt naar een vrijwilligerspunt zorg en welzijn.

 

Voor meer info, klik op de artikelen van on SurPlus Magazine hieronder:

2018

 

2017                                                             2016

         

<< Terug naar overzichtMedewerkers aan dit project

Veerle Gevaert

Functie :  Opbouwwerker
Telefoon :  051 24 29 28
GSM :  0474 91 96 64
Email :  veerle.gevaert@samenlevingsopbouw.be
moet in dit geval niet ingevuld worden

blijf op de hoogte

Bestel hier

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon die vanuit lokaal sociaal beleid een brug vormt tussen kinderen en gezinnen, hulp- en dienstverleningsaanbod en de school.  Op die manier worden grondrechten gerealiseerd en ontwikkelingskansen van kinderen geoptimaliseerd. 

Lees verder