U bent hier: Dienstverlening en werk » Ouders in Actie - Roeselare

Ouders in Actie - RoeselareWat

In Roeselare begeleidden we 15 werkarme gezinnen in hun zoektocht naar werk en méér welzijn. Deze gezinnen hadden vaak een laag inkomen en kampten met meervoudige problemen op het vlak van wonen, gezondheid, mobiliteit, enz… De deelnemers konden wekelijks terecht in het jobatelier voor digitale vorming, ondersteuning bij het zoeken naar vacatures, workshops, enz. Dit vulden we aan met individuele ondersteuningen op maat en maandelijks een groepsbijeenkomst. Het project bood 2 jaar intensieve, maar laagdrempelige dienstverlening op maat van de doelgroep. Samenlevingsopbouw werkte hiervoor nauw samen met de lokale partners. Vanuit de projectervaringen van de deelnemers worden signalen verzameld en overgemaakt naar het beleid.

“Als alleenstaande ouder voel ik me soms vernederd door sommige interimkantoren of werkgevers. Als je twijfelt omwille van haalbaarheid werk- gezin, mogelijkheid kinderopvang of probleem mobiliteit, krijg je snel het label ‘gebrek aan motivatie’, ‘lui’ of ‘profiteur’. Volgens velen is er altijd een oplossing via de bestaande kinderopvang of binnen eigen familie. In realiteit is het moeilijk vóór 7u een kinderopvang te vinden. Bovendien woont mijn familie ver buiten regio Roeselare. Ik blijf vragende partij voor een haalbaar voorstel aangepast aan mijn situatie.”

Partners

OCMW, VDAB, CAW, Stad Roeselare, ACV, ABVV

Meer info


<< Terug naar overzichtMedewerkers aan dit project

Fred Boone

Functie :  Opbouwwerker
Telefoon :  051 24 29 28
GSM :  0474 91 96 29
Email :  fred.boone@samenlevingsopbouw.be

Nieuwsberichten over dit project

Sara getuigt: ’Ik ben supertrots, want ik heb eindelijk opnieuw een vast contract’

thumbnail
>

Opbouwwerker Fred interviewde Sara een eerste keer in april, tijdens de eerste golf van de coronapandemie. Toen had ze net bericht gekregen dat haar interim-contract in het ziekenhuis van Roeselare geen vijfde keer verlengd kon worden. Ze moest op zoek naar ander werk. Zeven maanden later kreeg ze een vast contract in een woonzorgcentrum. Nu kan ze weer dromen!

Lees verder >>

Sara geeft niet op. Ondanks corona. Ondanks het zoveelste interim-contract.

thumbnail
>

Opbouwwerker Fred leerde Sara kennen via het traject ‘Ouders in actie’, waarbij gezinnen werden begeleid naar werk en meer welzijn. Het project is intussen afgelopen, maar Fred blijft de gezinnen opvolgen. We zochten Sara op en mochten haar enkele vragen stellen, over hoe ze in deze moeilijke periode werk, huishouden en de zorg voor de kinderen combineert. En over de onzekerheid die interimwerk met zich brengt, want deze maand loopt haar contract af.

Lees verder >>

Publicaties over dit project

Ouders in Actie

thumbnail

In het project ‘Ouders in actie’ boden we twee jaar intensieve en laagdrempelige dienstverlening aan vijftien werkarme gezinnen in Roeselare.
Eind 2019 rondden we het project af. Als lezer krijg je met deze folder een inkijk in hoe het project verliep. Je ontdekt welke drempels en kansen de deelnemers ervaarden tijdens hun traject. Aspecten die tot op vandaag doorwerken bij hun zoektocht naar waardig werk en meer welzijn.

Download publicatie >>
moet in dit geval niet ingevuld worden

op de hoogteBlijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuwtjes

Schrijf je in

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon tussen kwetsbare gezinnen, welzijnsorganisaties en de school.

Lees verder