U bent hier: Leefbaarheid » Sint-Pieters deelt...het klimaat

Sint-Pieters deelt...het klimaatRegio

Brugge Sint-Pieters

Wat

Brugge heeft de klimaatambitie om tegen 2030 veertig procent minder CO2 uit te stoten. Om die doelstelling te realiseren wil de stad het draagvlak voor klimaatengagement bij de Bruggelingen vergroten. In de wijk Sint-Pieters wil de stad met het project 'Sint-Pieters deelt … het klimaat' gebiedsgericht aan de slag gaan, rond 3 thema’s: mobiliteit, energie en voeding. Stad Brugge krijgt hiervoor financiële ondersteuning van de Koning Boudewijnstichting. Het kortlopende traject biedt vooral kansen om bestaande of geplande projecten in St-Pieters wat nauwer op elkaar te laten aansluiten en vanuit ‘ervaringsleren’ te experimenteren. Bedoeling is ook om hieruit lessen te trekken voor het ruimere stads- en klimaatbeleid.

Samenlevingsopbouw is trekker van het werkspoor energie. Mieke en Jan willen naast sensibiliseren ook samen met bewoners en de verschillende buurtwerkingen ervaringsgericht op zoek gaan naar oplossingen. Samen bedenken ze acties rond aanwezige noden die met energie te maken hebben. Er staan bijvoorbeeld enkele workshops gepland die bewoners in staat stellen om zelf al enkele zichtbare resultaten te behalen. De opbouwwerkers zetten experimenteren op rond gedeeld materiaalgebruik en onderzoeken, samen met lokale diensten en organisaties, hoe zoiets in de toekomst een vaste plek kan krijgen in Sint-Pieters.

Maar ook de andere werksporen worden niet uit het oog verloren. Telkens wordt bekeken waar aansluiting mogelijk is met de initiatieven rond voeding en mobiliteit.

"We zijn het zo gewoon om onze eigen grasmaaier of wasmachine te kopen, terwijl dat niet voor iedereen financieel haalbaar is."

Partners

Lokaal bestuur Brugge, buurtcentrum De Dijk, andere diensten en organisaties die actief zijn in Brugge Sint-Pieters.

<< Terug naar overzichtMedewerkers aan dit project

Jan Wielockx

Functie :  Opbouwwerker
Telefoon :  051 24 29 28
GSM :  0483 26 51 17
Email :  jan.wielockx@samenlevingsopbouw.be

Mieke Spruytte

Functie :  Opbouwwerker
Telefoon :  051 24 29 28
GSM :  0474 91 96 87
Email :  mieke.spruytte@samenlevingsopbouw.be
moet in dit geval niet ingevuld worden

op de hoogteBlijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuwtjes

Schrijf je in

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon tussen kwetsbare gezinnen, welzijnsorganisaties en de school.

Lees verder