U bent hier: Dienstverlening en werk » Uitwisselingstafel zorgnetwerken

Uitwisselingstafel zorgnetwerkenWhat's in a name?

In Vlaanderen zijn verschillende zorgnetwerken actief. De medewerkers van deze zorgnetwerken worstelen dikwijls met dezelfde vragen en problemen. Via de uitwisselingstafel proberen we daarop in te spelen. Door inhoudelijke thema’s aan te pakken, krijgen de medewerkers ondersteuning voor hun praktijkwerk. Daarnaast vormt de uitwisselingstafel een goede voedingsbodem om de krachten te bundelen om op structureel vlak actie te ondernemen.

Wat doen we?

  • Inhoudelijk worden de medewerkers van de zorgnetwerken ondersteund bij hun praktijk- en beleidswerk via het uitdiepen van de diverse aspecten van een zorgnetwerk.
  • We willen bereiken dat de hogere overheden initiatieven ondernemen die een structurele inbedding van de zorgnetwerken mogelijk maakt.

Actueel

Alle veldwerkers die bezig zijn met of geïnteresseerd zijn in de uitbouw van een zorgnetwerk worden uitgenodigd op de uitwisselingstafel. Dit gaat over 30-tal zorgnetwerken.
De uitwisselingstafel komt 3 à 4 keer per jaar bijeen. In 2014-2015 werd stilgestaan bij o.a. armoede en zorgnetwerken, werken met kwetsbare vrijwilligers, vrijwilligersbeleid en omgaan met vertrouwelijke informatie. Voorjaar 2016 stond "vermaatschappelijking van de zorg en zorgnetwerken op de agenda. Meer informatie op www.ontknoop.be

Partners

Cera
Howest

 

Voor meer info, klik op de artikelen van ons SurPlus Magazine hieronder:

2016

<< Terug naar overzichtmoet in dit geval niet ingevuld worden

op de hoogteBlijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuwtjes

Schrijf je in

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon tussen kwetsbare gezinnen, welzijnsorganisaties en de school.

Lees verder