U bent hier: » Coaching mobiel lokaal dienstencentrum - Wingene

Coaching mobiel lokaal dienstencentrum - WingeneWhat's in a name?

In afwachting van een erkend lokaal dienstencentrum in het nieuwe lokale woonzorgcentrum experimenteert Wingene  met het concept van een mobiel dienstencentrum. Wingene is een plattelandsgemeente die is onderverdeeld in verschillende dorpskernen. Men ervaart dat mensen uit de diverse kernen de weg naar de dienstverlening niet of onvoldoende vinden. Via dit experiment wil Wingene nagaan of de laagdrempelige functies van ontmoeting, informatie, recreatie, vorming en doorverwijzing van een mobiel dienstencentrum erin slagen een antwoord te bieden op deze nood. De oprichting van het mobiel LDC in Wingene komt tot steun in kader van een woonzorgproject, met steun van Provincie West-Vlaanderen

Wat doen we?

  • Ondersteuning en coaching in de voorbereiding en de uitbouw van het mobiel LDC door opbouwwerker en ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting.
  • Ondersteuning van de centrumleidster op het terrein bij spilmomenten, zoals bijvoorbeeld het startmoment, contact met kwetsbare inwoners,…

Actueel

De coaching ging van start in juni 2012. Momenteel loopt een uitvoerige verkenning van de eerste dorpskern.  Plan is om in maart 2014 effectief van start te gaan met het mobiel LDC.

E-publicatie bundelt ervaring

O.m. op basis van de ervaring in Deerlijk en Wingene kwam een e-publicatie tot stand. Met als titel ‘Draaiboek: een mobiel lokaal dienstencentrum opstarten’.  Het is een praktische handleiding en inspiratiebron voor wie aan de slag gaat met een mobiel lokaal dienstencentrum of dit overweegt. Het draaiboek kwam tot stand door samenwerkiing tussen Samenlevingsopbouw, OCMW’s van Deerlijk en Wingene, Provincie West-Vlaanderen.

Deze e-publicatie kan u inkijken of downloaden via www.samenlevingsopbouwwvl.be/publicatie

Partners

OCMW Wingene
Gemeentebestuur Wingene

<< Terug naar overzichtmoet in dit geval niet ingevuld worden

op de hoogteBlijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuwtjes

Schrijf je in

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon tussen kwetsbare gezinnen, welzijnsorganisaties en de school.

Lees verder