U bent hier: Dienstverlening en werk » Inloophuis De Kom-Af - Roeselare

Inloophuis De Kom-Af - RoeselareWat

Elke week kunnen bezoekers in de Kom-Af terecht voor een kopje koffie, een praatje, een gezellig samenzijn,...Vrijwilligers kunnen volgens hun talenten en interesses mee werken aan een kookactiviteit, een creanamiddag of andere vrijetijdsactiviteiten. Door de groepsmomenten en de ondersteuning van de professionals kennen de bezoekers beter hun rechten en vinden ze hun weg in het kluwen van regelgeving, diensten en voorzieningen. Inloophuis de Kom-Af luistert naar de noden van de bezoekers en signaleert problemen in de dienstverlening aan het beleid. Zo maken we écht komaf met maatschappelijke problemen en reiken we structurele oplossingen aan voor een sterkere sociale bescherming. 

"Door de Kom-Af weet ik nu beter waar ik voor welke hulp terecht kan. Maar ik leer hier ook elke keer bij hoe ik op een goede manier met mensen moet omgaan"

Partners

Stad & OCMW Roeselare en CAW Centraal-West-Vlaanderen

Meer info

Wil je regelmatig op de hoogte blijven van de activiteiten, surf dan naar: dekomaf

Inloophuis de Kom-af is één van de 11 STEK-praktijken in Vlaanderen en Brussel die onderzocht werden. Download de publicatie.

Lees nog meer over de STEK in magazine Weliswaar

<< Terug naar overzichtMedewerkers aan dit project

Lieze Pareit

Functie :  Opbouwwerker
Telefoon :  051 24 29 28
GSM :  0476 79 13 63
Email :  lieze.pareit@samenlevingsopbouw.be

Dimitri Lefere

Functie :  Opbouwwerker
Telefoon :  051 24 29 28
GSM :  0484 67 45 54
Email :  dimitri.lefere@samenlevingsopbouw.be

Nieuwsberichten over dit project

Terugblik van Silvie en Marisa op hun stage

thumbnail
>

De impact van het coronavirus laat zich overal voelen, zeker ook bij studenten hoger onderwijs die de praktijk op de werkplek willen leren kennen. In die uitzonderlijke periode liepen Marisa en Silvie, studenten sociaal werk, stage bij onze organisatie.

Lees verder >>

Start van Digipunt in Roeselare

thumbnail
>

Tijdens de eerste golf van de coronacrisis beperkten we onze fysieke contacten en verkenden we noodgedwongen de digitale wereld. Ook de medewerkers van de Kom-Af in Roeselare schakelden over naar een permanentiesysteem, waar digitale media een essentieel onderdeel van vormden. In april schakelen ze nog een versnelling hoger met de lancering van een Digipunt.  Bezoekers zullen er terecht kunnen met al hun vragen rond gebruik van digitale communicatiemiddelen.

Lees verder >>

Terugblik op zomer 2020

thumbnail
>

Dat deze coronazomer anders was dan alle andere zomers, is een understatement. In de zomer lag het ritme binnen onze werkingen lager en namen opbouwwerkers verlof. Toch organiseerden we een aangepast zomeraanbod en bleven opbouwwerkers contact houden met de mensen voor wie ze werken.

We laten opbouwwerker Sarah Deschacht en Dimitri Lefere, ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting, aan het woord over deze uitzonderlijke zomer

Lees verder >>

Inloophuis wordt callcenter

thumbnail
>

De ontmoetingsruimte van Inloophuis de Kom-Af in Roeselare, ligt er stil en verlaten bij. Normaal bruist het hier van het leven, maar het coronavirus gooide roet in het eten.  De deur is toe, de stoelen zijn opgeborgen. Stagiair Vanessa, opbouwwerker Lieze en opgeleide ervaringsdeskundige Dimitri geven echter niet op. De bezoekers, voor wie ‘gewone tijden’ vaak al een uitdaging zijn, willen ze nu zeker niet in de steek laten.  In een mum van tijd herschikten ze hun werking tot een heus callcenter.

Lees verder >>

de eindejaarsvraagjes - Moussa

thumbnail
>

Moussa Ouchan is vrijwilliger en bezoeker van inloophuis de Kom-Af in Roeselare. Hij beantwoordt onze eindejaarsvragen.

Lees verder >>

17 oktober voor gelijke onderwijskansen

thumbnail
>

Ook dit jaar wordt het thema armoede in verschillende gemeenten in West-Vlaanderen onder de aandacht gebracht met de Werelddag van verzet tegen armoede op 17 oktober. Stad Roeselare zet dit jaar met een kamishibai in op gelijke onderwijskansen voor elk kind.

Lees verder >>

Publicaties over dit project

de STEK, sterke zet voor sociale bescherming

thumbnail

Gedurende twee jaar werden 11 STEK-praktijken van Samenlevingsopbouw ontwikkeld en onderzocht. Het onderzoek verzamelde kenmerken, kwaliteiten en resultaten van de werkingen en bracht die in kaart. Dit materiaal leverde de bouwstenen voor het model de STEK. Inloophuis de Kom-Af in Roeselare is één van de STEK-praktijken die onderzocht werden.

Download publicatie >>
moet in dit geval niet ingevuld worden

op de hoogteBlijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuwtjes

Schrijf je in

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon tussen kwetsbare gezinnen, welzijnsorganisaties en de school.

Lees verder

Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen vzw
Katelijnestraat 27B 8000 Brugge

Maatschappelijke zetel: Torhoutsesteenweg 100A 8200 Brugge
Ondernemingsnummer BE0429.735.932 – RPR Brugge

tel: 050 39 37 71
e-mail: info.west-vlaanderen@samenlevingsopbouw.be

Lees de privacyverklaring van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen

Volg ons op  en