U bent hier: Wonen » Wijk in Bloei - Stene (Oostende)

Wijk in Bloei - Stene (Oostende)In het aandachtsgebied de Vogelwijk ontstond tiental jaar geleden een buurtwerking Wijk In Bloei die ondersteund wordt door Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen. Samen met de buurtbewoners willen we zorgen voor een aangename leefomgeving, waar het voor ieder van hen fijn wonen is. Met Wijk In Bloei brengen we de noden, behoeften en kwaliteiten van wijkbewoners en de wijk in kaart, op die manier kunnen we inspelen en concrete initiatieven ontwikkelen die zorgen voor een versterking bij de buurt.

In de Vogelwijk werken we aan een positieve dynamiek door op regelmatige basis activiteiten te organiseren. Hierbij wordt de inzet en betrokkenheid van bewoners mogelijk gemaakt en verhoogd. De activiteiten zorgen voor een binding bij de buurtbewoners. We ontwikkelen projecten die bruggen slaan tussen verschillende doelgroepen. Op die manier maken we komaf met het negatieve imago die soms bestaat ten aanzien van bepaalde groepen. Als laatste zetten we in om openbare ruimtes in de wijk publiek en aantrekkelijk te maken. Zo verbeteren we samen met de wijkbewoners de woonomgeving.

 

Voor dit project werken we samen met het Stadsbestuur Oostende, het Sociaal Huis Oostende en de Oostendse Haard


  ;jpg 

 

Varia

ONT-MOETEN: publicatie over het eindresultaat van een sociaal-artistiek wijkproject.
Een persoon die bepalend was voor het leven van wijkbewoners in de sociale woonwijk ‘Vogelwijk’ in Oostende, was het vertrekpunt voor dit project. De levensverhalen vormden de basis voor dit boek. Samenlevingsopbouw werkte hiervoor samen met kunstenaar Rik Delrue. Het project liep in 2008, maar het boek blijft tot op vandaag ontroeren en inspireren.
INTERESSE? De publicatie is gratis, mits betaling van de verzendingskosten
bestellen: dolores.pluym@samenlevingsopbouw.be 

WEL VREEMD, NIET RAAR. Enkele sfeerbeelden van dit internationaal kookproject en van de activiteiten die plaatsvonden zoals Dag van de Buren, Wijkfeest Vogelwijk, Soep op het plein, Sinterklaas, Eindejaarsreceptie en Naaiproject.

Wel vreemd, niet raar Wel vreemd, niet raar 1 Wel vreemd, niet raar 2 Wel vreemd, niet raar 3 Dag van de buren 2016 Dag van de buren 2016 Dag van de buren 2016 Wijkfeest Vogelwijk Wijkfeest Vogelwijk Wijkfeest Vogelwijk Wijkfeest Vogelwijk Soep op het plein Soep op het plein Soep op het plein Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas Eindejaarsreceptie Eindejaarsreceptie Eindejaarsreceptie Naaiproject
<< Terug naar overzichtMedewerkers aan dit project

Pieterjan Alliet

Functie :  Opbouwwerker
Telefoon :  059 51 28 00
GSM :  0474 91 96 51
Email :  pieterjan.alliet@samenlevingsopbouw.be

Nieuwsberichten over dit project

FEEST IN DE VOGELWIJK - OOSTENDE

thumbnail
>

 

Feest in de Vogelwijk - Oostende
zaterdag 8 juli 2017

Met rommelmarkt en bbq

Lees verder >>
moet in dit geval niet ingevuld worden

op de hoogteBlijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuwtjes

Schrijf je in

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon tussen kwetsbare gezinnen, welzijnsorganisaties en de school.

Lees verder