U bent hier: » Familiesalons - Oostende

Familiesalons - OostendeWat

In het familiesalon kunnen ouders terecht voor ontmoeting met andere ouders, hulpvragen, een kledijhoekje, activiteiten met hun kinderen… Door deze laagdrempelige manier van werken kunnen we op een professionele manier inpikken op hun verhalen, signalen of hulpvragen en bieden we opvoedingsondersteuning of verwijzen we door naar andere organisaties. Ouders vinden er vertrouwen, kunnen er terecht met hun verhaal en samen ontdekken we hulpvragen waar ouders zich in eerste instantie niet bewust van waren. 

We richten ons op alle ouders met kinderen maar via toeleiding door partners proberen we vooral maatschappelijk kwetsbare gezinnen te bereiken. Deze gezinnen vinden moeilijk hun weg in het Oostendse welzijnslandschap, maar bereiken we wel via de familiesalons.

Regio

Gezinnen kunnen terecht in drie wijken van Oostende: Stene (de Bakkerij), Vuurtorenwijk (zaal Sluisvliet) en Westerkwartier (De Antenne)

Partners

Stad Oostende, Huis van het Kind, Inloopteam, de Katrol, de Antenne, sociale huisvestingsmaatschappijen Gelukkige Haard en Oostendse Haard, Arktos, ...

Meer info

flyer Familiesalons

 

<< Terug naar overzichtMedewerkers aan dit project

Katrien Depovere

Functie :  Opbouwwerker
Telefoon :  059 80 68 74
GSM :  0479 05 48 06
Email :  katrien.depovere@samenlevingsopbouw.be

Nieuwsberichten over dit project

De eindejaarsvraagjes - Awatif

thumbnail
>

Awatif is een regelmatige bezoekster aan het Familiesalon van de Vuurtorenwijk in Oostende.  We schotelden haar de eindejaarsvraagjes voor.

 

Lees verder >>
moet in dit geval niet ingevuld worden

op de hoogteBlijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuwtjes

Schrijf je in

Project in de kijker

Brugfiguren in landelijke context

Een brugfiguur is een neutrale vertrouwenspersoon tussen kwetsbare gezinnen, welzijnsorganisaties en de school.

Lees verder